Вижте кои са най-опасните храни за сърцето

Вижте кои са най-опасните храни за сърцето За да се сведе до минимум рискът от сърдечно-съдови заболявания, в диетата на човек не само трябва да се включат полезните за организма продукти, но е нужен и отказ от особено вредните храни, твърди кардиологът Пабло Канепа.
Според него особено опасно за сърцето е червеното месо. То съдържа много наситени мазнини, приемът на които трябва да бъде ограничаван. Препоръчват се моно- и полиненаситени мазнини. Техен източник са ядките, зехтин екстра върджин, авокадо, някои видове риба.
Експертът препоръчва в менюто и по-диетични меса – например пилешко.
Вижте кои други храни е добре да избягваме, за да съхраним сърцето в добро здраве:
- Не е зле да се избягват печива за закуска, както и полуфабрикати – готови и замразени храни като пици и пасти. Подобна богата на трансмазнини храна, която повишава нивото на „лошия“ холестерол, помага за увеличаване на теглото и повишава риска от сърдечно-съдови заболявания, а също и диабет тип 2.
- Кардиологът Пабло Канепа съветва категорично да не се употребяват безалкохолни енергийни напитки – с изключение на кофеина, те съдържат много захар и други вредни вещества. Възбуждат нервната система, което на свой ред може да доведе до сърдечни проблеми.
- Важно е да се намали и употребата на сол, за да бъдат избегнати рисковете, свързани с високото кръвно налягане.
- Алкохолът, както сметаната и маслото също трябва да бъдат ограничени.
05.04.2021, 13:09 часа
528 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha