Вкарват е затвора мъж, пребил и ограбил възрастна жена в Благоевградско

Вкарват е затвора мъж, пребил и ограбил възрастна жена в Благоевградско С наложено наказание от десет години и шест месеца „лишаване от свобода“ е приключило наказателното производство срещу В.И., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил за извършен грабеж.
Подсъдимият В. И. често посещавал казина и игрални зали в Благоевград. Обикновено бил придружаван от приятеля му Н. С. Двамата мъже често оставали без пари, поради което решили да търсят алтернативни начини за набавяне на средства. Знаели, че в Рила и околните села има самотно живеещи възрастни хора, от които лесно биха могли да откраднат пари, накити и други движими вещи. За да не бъдат разпознати, а и с оглед оказване на психологически натиск, закупили черни шапки, които пригодили за прикриване на лицата си при извършване на престъпните деяния. Набавили гумени ръкавици и тиксо, което да използват, в случай на съпротива.
В началото на 2019 г. В. И. и Н. С. обикаляли с автомобил из Рила и близките села. Наблюдавали потенциални места и хора, които да могат лесно да ограбят. Двамата набелязали 64-годишна жителка на Рила, за която разбрали, че разполага с голяма парична сума.
Около 3 часа през нощта на 11.03.2019 г. грабителите проникнали в къщата на жената. Открили я в спалнята на първия етаж. Подсъдимият В. И. се нахвърлил върху нея, нанесъл й удари в лицето и й запушил устата. Били й отправени закани за убийство, ако не им предаде парите и ценностите си. Пострадалата се насочила към банята и се опитала да извика за помощ, но била повалена със силен удар от подсъдимия.
В. И. и Н. С. претърсили къщата. От чантата на жената взели пари, а от кутия за бижута – златни накити, след което напуснали къщата. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 4320.30 лева.
В резултат на предприетите действия по разследването извършителите на престъплението били установени. Нанесената щета е била възстановена на пострадалата от съучастника в грабежа Н. С.
Подсъдимият В. И. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено ефективно наказание при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия В. И. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.
06.04.2021, 15:09 часа
202 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha