9 години затвор за бос на наркобанда в Бургас

9 години затвор за бос на наркобанда в Бургас Специализираната прокуратура постигна ефективни присъди на участници в група за разпространение на наркотици в Слънчев бряг, Бургас и областта, съобщиха от държавното обвинение.  
Наказание от 9 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим наложи Специализираният наказателен съд на ръководителя на организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици С. Ж., действала на територията на курорта Слънчев бряг, Бургас и Бургаска област.
Петгодишно ефективно наказание и 7000 лв. глоба получи участникът в групата Д.Д.
През януари и март 2021 г. останалите шестима участници в групата признаха вината си и постигнаха споразумения с прокуратурата за решаване на делото. След одобрение на Специализирания наказателен съд петима от тях получиха ефективни наказания, а един – 3 години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 3 години.
Разследването установи, че от февруари 2018 г. до неутрализирането на групата на 27.11.2018 г., участниците в престъпното сдружение са държали и разпространявали различни видове наркотици по Южното Черноморие. При задържането им у тях са намерени и иззети канабис, кокаин и метамфетамини, както и други преки доказателства за престъпната им дейност.
Част от членовете на групата са осъждани за разпространение на наркотични вещества. Сред тях има членове на фенклуба на ПФК „Левски“ в Бургас.
Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния специализиран наказателен съд.
07.04.2021, 13:38 часа
211 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha