Екоактивисти изпочупиха прозорци на банка в Лондон, има арестувани

Екоактивисти изпочупиха прозорци на банка в Лондон, има арестувани Британската полиция задържа неколцина природозащитници, след като по време на протест заради климатичните промени бяха изпочупени прозорци на централната сграда на банка "Барклис" в Лондон, предаде Ройтерс.
Това е поредната демонстрация, която цели да покаже ролята на финансовия сектор в задълбочаването на климатичната катастрофа, както определят положението природозащитниците.
Седмина активисти от групата "Бунт срещу унищожението" счупиха с чукове прозорци на сградата във финансовия квартал "Канъри уорф" и поставиха на фасадата надпис: "В случай на извънредна климатична ситуация счупи стъклото". От групировката казаха, че акцията е част от "Бунта срещу парите", тоест срещу капиталистическата система чрез "ненасилствени преки действия, които да навредят на имущество, за да предотвратят и привлекат вниманието към по-големите вреди".
Акцията срещу сградата на "Барклис" става седмица след като активисти обляха с черна боя фасадата на "Банк ъв Ингланд" в историческия финансов център - лондонското Сити.
"Бунтът срещу унищожението" иска да предизвика по-широка съпротива срещу политически, икономически и социални структури в съвременния свят, за да бъдат предотвратени най-лошите сценарии на опустошаване и разрушаване, описани от учени, изследващи климатичните промени. "Може да не харесвате нашата днешна акция, но ще ви помоля да сравните една пукнатина в прозорец с финансирането на горски пожари и наводнени жилища", каза пред Ройтерс 30-годишната активистка от Лондон Софи Коуън.
07.04.2021, 13:26 часа
851 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha