Удар на полицията: Разбиха модерна нарколаборатория в монтанско село /снимки и видео/

Удар на полицията: Разбиха модерна нарколаборатория в монтанско село /снимки и видео/ Модерна нарколаборатория в монтанско е била разбита, съобщиха от полицията в областния град.
 Тя е била разположена в бивш свинарник в околностите на село Говежда, община Георги Дамяново.
"Съоръжението е за отглеждане на индийски коноп. Установени са 600 растения, 1300 малки растения за разсад, 340 растения с височина от 3 до 140 сантиметра и 18.5 кг суха маса”, поясни директорът на МВР в Монтана старши комисар Пламен Томов.
Образувани са две досъдебни производства.
“Оборудването е впечатляващо, модерно, създадени са всички необходими условия за отглеждане на такива растения. Двете сгради са с площ от около 300 кв.м. Едната се е използвала за отглеждане на разсад. На място са открити пакетираща машина, кантар. Стойността на наркотика и оборудването се установяват”, поясни окръжният прокурор Росен Петков.
Разследването за нарколабораторията е на полицията. Според тях тя е работила поне от половин година. В момента на акцията на място не са открити хора. Установяват се извършителите. Имотът се намира извън регулация. Сградите са обрасли в растителност. Мястото не се е посещавало често.
През последната половин година това е третата нарколаборатория в региона. Преди това бяха открити в Бойчиновци и село Киселево. Установени са собствениците на двете лаборатории. Между трите нарколаборатории няма връзка, смятат от полицията в Монтана.

07.04.2021, 12:48 часа
10867 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha