Личен лекар от Брезник спря да ваксинира с "AstraZeneca"

Личен лекар от Брезник спря да ваксинира с "AstraZeneca" Общопрактикуващ лекар от Брезник спря да ваксинира с препарата на AstraZeneca, написа БНР. 
Д-р Валери Величков обяви, че ще продължи имунизациите с препарата едва след като приключат проучванията и се излезе с ясна позиция за неговата безопасност.
Около 70-80 пациенти на д-р Величков са вече имунизирани с AstraZeneca. Досега не е имало сериозни странични ефекти при тях, но противоречивите съобщения относно безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му позволяват да продължи да имунизира с препарата, обясни той:
„И да не я спра ваксинацията, аз няма как да убедя хората, когато медийното пространство е пълно с тези съобщения, а ние ги убеждаваме, че е безвредна ваксината. Нямал съм странични ефекти при ваксинирането с AstraZeneca, но това нищо не значи. Не мога да му кажа на пациента ще направиш тромбоза, внимавай да не направиш тромбоза. Какво значи това?”.
Според него Министерството на здравеопазването трябва да излезе с ясна позиция:
„Трябва Министерството да каже: Да правим AstraZeneca или ние да не носим отговорност, което няма как да стане, защото няма лекар без отговорност. Или да кажат: Тази тромбоза се профилактира с еди-какво си”, подчерта д-р Величков.
08.04.2021, 14:58 часа
345 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha