Спряха дело на Каплата за побой

Спряха дело на Каплата за побой Спряха делото на бившия гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата за извършен побой. „Делото е от 2013 г. и е образувано за причиняване на леки телесни повреди“, обяви пред Lupa.bg говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил Галина Димитрова.
Престъплението, за което е образувано производството срещу Капланов, е извършено в съучастие. Пострадалите, ако искат, могат да обжалват“, допълни прокурор Димитрова.
Това дело главният прокурор Иван Гешев причисли към групата „студени дела“ на Каплата, без да уточни за какво са те. По думите му срещу бившия охранител има заведени 2 такива дела. Те бяха възобновени по искане на Гешев заради изчезването на 43-годишния Янек Миланов след среща с гарда на Галеви.
Янек Миланов бе обявен за общодържавно издирване на 1 август миналата година. Предишния ден той се качил в автомобил на Каплата и двамата поели в неизвестна посока. Янек имал конфликт с охранителя заради жена му.
Преди да изчезне е получавал заплахи. „Стрeля се с въздушнa пушкa по блока, в който живее. 50-и кaлибър, c кoятo cпoкoйнo мoжe дa ce убиe чoвeк в нeгoвия прoзoрeц. И двe или 3 пoceгaтeлcтвa имa нaд нeгoвия aвтoмoбил", разказва преди време братът на Янек Марио Миланов.
След сигнала в полицията за изчезването на младия мъж Капланов е бил разпитван, но пуснат, твърдят от МВР. Заради дадената гласност на случая местният полицейски шеф бе уволнен, а Каплата арестуван, но не заради изчезването на Янек, а заради притежание на незаконни боеприпаси. След това бе освободен. Няколко дни по-късно пак бе затворен, като причината за това са отправени заплахи към шефа на мотоклуб "Неразделни братя" Димитър Недев.
Капланов му се обадил и го заплашил с думите: "Децата ти ще останат сираци". Заради тази закана с убийство прокуратурата обвини Капланов и на 4 септември миналата година той бе арестуван. По-късно Окръжният съд в Кюстендил обаче го пусна под домашен арест.
В момента Каплата продължава да е под стража у дома. Междувременно срещу него е образувано дело за притежание на 115 патрона без разрешително.
08.04.2021, 16:09 часа
690 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha