Направена е поредната крачка към изграждане на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй"

Направена е поредната крачка към изграждане на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй" На 31 март проектната компания „АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности“ АД възложи на „Геоконсулт“ ООД изработването на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване /ПУП-ПРЗ/ на утвърдената със заповед на АЯР площадка за разполагане на ядрено съоръжение – ядрена централа. С тези дейности ще се изпълнят нормативните изисквания за урегулиране на територията, попадаща в обхвата на площадката.
С проекта за ПУП – ПРЗ ще бъдат определени общите правила и норми за устройство и застрояване на територията, на която ще бъде разположена новата ядрена мощност. С плана ще бъдат определени границите, конкретното предназначение и начин на устройство на урегулирания поземлен имот (УПИ). Ще бъде извършен анализ на производствени връзки извън площадката на новата ядрена мощност и ще се обвърже с взаимодействието й с други производствени звена, разположени на площадката на АЕЦ „Козлодуй“. Ще се съобразят обектите и площадките на ДП „РАО”, „ЕСО“ ЕАД и др. Проектът за ПУП – ПРЗ ще се придружава от необходимите парцеларни планове за проводите, линейните съоръжения и пътя за тежки товари, чието изместване се обосновава с проектното решение.
Изготвянето на Подробен устройствен план представлява изпълнение на поредна стъпка от Лицензионния план и етап от устойчивото развитие на проекта за Нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“. Изготвеният ПУП се очаква до края на годината, става ясно от инфоцентъра на проектната компания.
09.04.2021, 09:49 часа
1782 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha