Трус в БСП-Враца! Областният лидер Иво Лилов подаде оставка

Трус в БСП-Враца! Областният лидер Иво Лилов подаде оставка Иво Лилов напуска поста си на областен лидер на БСП-Враца. Новината бе съобщена лично от него на свикана извънредно пресконференция.
„Оттеглям се от председателското място. Вярвам, че постигнахме целта си. Провеждахме политика близка до хората. Запазихме структурите си, чиято цел е работа в интерес на гражданите. Голямата задача е постигната, а именно да извадим ГЕРБ от властта. Благодаря на всички хора, на членовете и симпатизантите на БСП, с които работихме заедно в годините. Вярвам, че дадох своя скромен принос към дейността на организацията“, заяви Лилов.
Той сподели още, че решението му е лично и не е взето под натиск.
„Няма да оставя областта, ангажиментите, работата в полза на региона ни и хората тук. Независимо дали ще съм областен лидер или не ще работя за Северозапада“, добави още той.
Междувременно стана ясно, че за тази вечер е насрочена конференция, на която са щели да поискат оставката му, но коментарът на Иво Лилов бе, че доста хора знаят за оттеглянето му и то не от днес.
Към момента не е ясно кой ще бъде избран за поста областен председател на БСП.
„Всеки колега има качества и не мога да коментирам кой е най-подходящият за моето място. Ръководството на областната организация е екипна работа. Само с лични качества не става“, допълни още лидерът в оставка.
Иво Лилов направи и разбор на изминалите избори. Данните показват, че червените са втора политическа сила в областта. Най-голямо доверие и брой гласове БСП има в община Мизия, където гласовете за партията са едва с 50 по-малко от тези за ГЕРБ.
Мощна подкрепа е получена и от жителите на община Оряхово, въпреки че кметът от ГЕРБ е агитирал през личния си профил във фейсбук.
Добри резултати отчитат от партията и в общините Мездра и Хайредин.
„Благодаря на хората от областта, които се изправиха срещу режима на управление и гласуваха свободно. Вярвам, че те са истинските герои на днешното време и те спряха управлението на ГЕРБ.
Благодаря и на 12-те кандидати в нашата листа, които застанаха с имената и лицата си, получавайки от хората подкрепа за промяна и ново начало.
Изборите бяха белязани с натиск от местната власт, с корпоративен вот и стотици сигнали за купени гласове. Цената за глас скочи до 150-200 лв. Тежка е оценката за ГЕРБ, показваща, че народната любов струва пари“, каза още Иво Лилов.
12.04.2021, 16:15 часа
4095 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha