Мрачни данни: Коронавирусът уби още 11 души във Врачанско, сред новите случаи има бебета

Мрачни данни: Коронавирусът уби още 11 души във Врачанско, сред новите случаи има бебета Коронавирусът е взел нови 11 жертви от Врачанско, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.
75-годишен врачанин е издъхнал в местната болница, друг мъж на 80 години от града е починал в същото лечебно заведение. 77-годипна жена от Бяла Слатина е издъхнала е МБАЛ "Сърце и Мозък" в Плевен. Мъж на 81 години от Оряхово е починал в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Козлодуй. 82-годишен мъж от Рогозен е изгубил битката с коварната болест в Тубдиспансера. Мъж на 76 години от Девене е починал в МБАЛ "Сърце и Мозък"- Плевен. 78-годишна жена от Софрониево е издъхнала в "Първа частна МБАЛ - Враца", в същото лечебно заведение е починал и 47-годишен мъж от Козлодуй. 77-годишен жител на атомния град е издъхнал в местната болница. Мъж на 54 години от Ракево и жена на 87 години от Враца са починали МБАЛ „Христо Ботев".
За последните 24 часа на територията на област Враца са установени нови 67 случая, сред тях има бебета. Това са две момченца от Бутан, като едно то е на годинка, а другото на няколко месеца. Третото заразено дете момиченце на една година от Козлодуй.
За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица. В рамките на изминали ден са изготвени общо 60 нови предписания за карантина на такива лица.
Към момента активните случаи във Врачанско са 3038, от тях 2853 са на домашно лечение, а 185 са хоспитализирани.
 
13.04.2021, 09:52 часа
4101 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha