Гордост! Шестгодишно момче от Берковица стана държавен шампион по шахмат /снимки/

Гордост! Шестгодишно момче от Берковица стана държавен шампион по шахмат /снимки/ Шестгодишният Велислав Захариев, възпитаник на детска градина „Малина“ – Берковица, завоюва безапелационна победа в групата до 7-годишна възраст в Държавните училищни индивидуални първенства по шахмат за момичета и момчета, юноши и девойки от 7 до 17 години, които се проведоха от 7 до 11 април 2021 година в град Казанлък, съобщиха от управата в града под Ком.
Повече от 130 деца от цялата страна, разпределени в 12-възрастови групи, взеха участие в шахматните срещи в рамките на пет последователни дни и въпреки, че е една година по-малък от опонентите си, Вели показа отлична подготовка, изключителен спортен дух и мотивация за победа.
С майсторските си умения постигна впечатляващ резултат, с което завоюва титлата Държавен шампион!
Берковското дете се занимава с шахмат от 5-годишна възраст, тренира в шахматен клуб „Елит“, участвал е в много национални първенства и състезания, има повече от 20 завоювани купи и медали.
Друго високо постижение за талантливото дете е, че притежава международен рейтинг по класически шахмат. Само две деца в света, родени през 2015 година, имат такъв рейтинг. Шестгодишният Велислав е градиран състезател с рейтинг 1031.
"Децата на Берковица са бъдещето на нашия град! Гордеем се с теб, скъпо дете! Нека талантът, който притежаваш, те води към достигане на високи върхове!", написа от Общината в Берковица.
 
13.04.2021, 14:38 часа
2450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha