Задържаха четири тона канабис на пристанище Пирея

Задържаха четири тона канабис на пристанище Пирея В товарен кораб от Ливан, акостирал в пристанище Пирея, който по документи превозвал промишлени машини за производство на сладкиши, са открити 4 тона и 387 грама преработен канабис, предназначен за Словакия.
Стоката е трябвало да стигне до Братислава с влак през Северна Македония, Сърбия и Унгария. Откритата дрога е на стойност около 33 млн. евро, съобщи МИА.
От отдела за борба с икономическата престъпност към финансовото министерство на Гърция твърдят, че са получили информация от Службата за борба с наркотрафика на САЩ (DEA) в американското посолство в Атина, че се очаква в Гърция по море да пристигне голяма пратка дрога.
След проведеното разследване и подробна проверка на информацията, наркотикът е бил открит в товарния кораб, пристигнал в Атина на 14 април. Пратката е трябвало да отпътува на 20 април с влак към Словакия.
На кораба между машините имало тайник, до който проверяващите достигнали, след като пробили метална част, за да влязат в него. Във вътрешността му открили канабиса, опакован в 129 найлонови торби и 282 други пакети.
В операцията, освен DEA, е помогнала и Дирекцията за борба с дрогата на Саудитска Арабия.
23.04.2021, 15:18 часа
179 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha