Тома Биков наглее за Facebook и Бойко Борисов: Какво има толкова?

Тома Биков наглее за Facebook и Бойко Борисов: Какво има толкова? Извършва се погром върху специализирания съд с лобистка поправка, която цели да върне от начало делата срещу представители на тежката организирана престъпност у нас. Това е много по-сериозно от онлайн заседанията на Министерския съвет. Всички използват социалните мрежи. Излъчва онлайн във Facebook. Какво има толкова?
Разбрахте ли сега защо сме 112-ти в класацията за свобода на словото според “Репортери без граници”? Разбрахте ли защо се отчита все по-голям разрив на демокрацията у нас според “Фрийдъм хаус”? И разбрахте ли защо във всеки един международен доклад проблемът с медиите у нас е цитиран? Честито. 
А думите са на депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който изглежда не вижда никакъв проблем в това, че премиерът в оставка, болничен и отпуск Бойко Борисов над година не е стъпвал в Народното събрание и бяга от журналистите. Ето точно така “Джипка ТВ” се превърна от феномен в някаква нова и извратена реалност. 
“Нещата се променят. Това е предизвикателство, ако щете и за телевизията. Социалните мрежи настъпват доста и това е начин…”, обясни Биков. Освен това - той бил в студиото, въпроси можело да се задават на него, защото бил представител на ГЕРБ. За разлика от други демократични партии, които не са се появили. 
“Обвиняват ни защо всички телевизии са заляти с хора от ГЕРБ. А вие кога за последно взехте интервю на представители от ИТН. Защо не идват тези демократи? Ето, задавайте им този въпрос. Началникът им се пуска от някакъв диван…”, обясни Тома Биков.
Да питам - господин Биков, вашият началник се пуска от някакъв хол. Това нормално ли е? Или двойният аршин не е проблем?
Дължали отговори на българите. Върнали с три изречения във Facebook мандата. И господин премиерът в оставка дължи някои отговори, които упорито избягва. А изреченията му са далеч повече от три, пак във Facebook. Ето така например зрителите на националните телевизии бяха принудени 20 минути да слушат брътвежи и откровени неистини, само защото Борисов с едно изречение искаше да каже, че ГЕРБ ще върнат мандата. Кое не е така?
А иначе след тия излеяния Биков подхвана най-прясната опорка за събарянето на съдебната система и лобистката промяна в законодателството, която щяла да облагодетелства определени олигарси. А специализираните съдилища така добре работели… Нищо че не каза кои са осъдените олигарси. Защото такива няма, уви. Но били пред присъди.
Каза обаче нещо друго - цялата работа на специализираните прокурори отивала в кошчето за боклук, делата започвали отначало,  тези хора излизали на свобода и започвали да финансират определени партии.
“Бъдете сигурни!”, отсече Биков.
Не се съмнявал в работата на магистратите от нормалните съдилища. Защо да подценявал?
“Ние през последният мандат сме предприели разследвания срещу изключително сериозни бизнесмени и олигарси. Единият е в Дубай и вероятно партията му ще влезе в парламента след това решение. Другият е в Белград. Миню Стайков е в ареста. Баневи… Всички тези хора. Това са тежки дела. Вие смятате, че това може да се реши за 2 седмици? И като им върнем парите и ги пуснем на свобода, справедливостта ще възтържествува?”, възмути се Биков.

Джесика Вълчева, "Фрог нюз"
29.04.2021, 12:34 часа
1133 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha