Кога през деня трябва да ядем плодове, за да отслабнем

Кога през деня трябва да ядем плодове, за да отслабнем Плодовете са много полезни, но трябва да внимаваме кога ги хапваме. Препоръчително е това да се случва минимум 30 минути преди основното хранене, като по този начин се стимулира по-бързото разграждане на всички полезни вещества. 
Важно е да знаете, че не трябва да смесвате плодове с други видове храни. По този начин вие предотвратявате процеса на ферментация и така се чувствате по-сити. 
Когато стомахът ви е празен, той може да усвои плодовете по-бързо, защото храносмилането става по-лесно. Нещо повече, ако плодовете се ядат по време на вашето основно хранене, това може да доведе до дискомфорт или подуване на корема.
Една от най-големите заблуди е, че трябва да ядем плодове рано сутрин на гладен стомах. Друг мит е, че ще отслабнем, ако ги консумираме 1 или 2 часа преди и след хранене - не съществува нито едно научно доказателство, че всичко това ще въздейства особено благоприятно на нашия организъм.
Не е вярно и че най-подходящото време за хапване на плодове е по обяд. По средата на деня нашият метаболизъм се забавя значително и е необходимо да избягваме храни с високо съдържание на захари, каквито са плодовете.
30.04.2021, 12:58 часа
830 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha