Хиляди колумбийци протестираха срещу данъчна реформа, има убити и ранени

Хиляди колумбийци протестираха срещу данъчна реформа, има убити и ранени Хиляди хора излязоха на 1 май, на Международния ден на труда, по улиците на колумбийските градове, за да протестират за четвърти пореден ден срещу подготвяната от правителството данъчна реформа, предаде Ройтерс.
Има противоречиви данни за броя на убитите по време на демонстрациите в южноамериканката страна. Омбудсманът Карлос Камарго каза, че трима протестиращи са загинали в Кали, а смъртта на трима други се разследва. "По един загинал има в столицата Богота и град Нейва", добави той.
Един полицай бил починал от раните си, получени в сряда в град Соача. Общо 179 цивилни и 216 полицаи са получили наранявания в цялата страна. Местна правозащитна група твърди, че убитите са най-малко 14.
Членове на синдикални и други организации започнаха в сряда манифестации с настояване властите да се откажат от реформата. Третият по големина град Кали бе арена на най-яростните протести, съпроводени от плячкосвания на магазини и опожарявания на градски автобуси.
От "Хюман райтс уоч" заявиха, че полицията е упражнила насилие в Кали.
02.05.2021, 12:25 часа
589 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha