Пострадали и арестувани при размириците в Германия /снимки/

Пострадали и арестувани при размириците в Германия /снимки/ Германският полицейски профсъюз заяви днес, че над 50 полицаи са пострадали, а повече от 250 протестиращи са били арестувани, след като традиционни демонстрации по случай първи май са прераснали в насилие, предаде Асошиейтед прес.
В Берлин вчера е имало над 20 различни демонстрации, а огромното мнозинство от тях са били мирни. Шествие на привърженици на левицата с 8000 участници обаче е прераснало в насилие. Протестиращите са хвърляли бутилки и камъни по служителите на реда и са подпалили контейнери за отпадъци.
Заместник-ръководителят на полицейския профсъюз Щефан Келм осъди хвърлянето на камъни и бутилки и издигането на горящи барикади по улиците. "Това са ясни знаци, че не става дума за изразяване на политическа позиция, а, че се злоупотребява с правото на събиране, за да се извършват сериозни престъпления", каза той.
В по-голямата част на Германия действат нощни полицейски часове заради големия брой случаи на зараза с коронавируса. Полицейските часове обаче не важат за политически протести и религиозни събирания.
Според полицията около 30 000 души са участвали вчера в първомайски демонстрации в Берлин, посочва Ройтерс. Демонстрации е имало и в други германски градове, сред които Хамбург и Лайпциг.
02.05.2021, 16:25 часа
672 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha