Огнеборци установиха близо 180 нарушения при проверки в църкви и манастири през почивните дни

Огнеборци установиха близо 180 нарушения при проверки в църкви и манастири през почивните дни Близо 180 нарушения установили пожарникарите при проверки в църкви и манастири през последните дни. Основно става дума за нередовни документи или непроверени пожарогасители. Инспектирани били 1300 обекта, съобщават от МВР.
На великденските празници ще има дежурни пожарникари в най-големите църкви. 30 екипа ще са разположени в цялата страна. Ще има масово присъствие на униформени около храмовете. Те ще се следят да няма струпване. Екипи на полицията ще има и по автогари и жп гари.
От пътната полиция също ще регулират движението - ще се следи за спазване на скоростните режими, да няма пияни шофьори или седнали зад волана след употреба на наркотици.
От криминална полиция отчетоха, че има спад на домовите кражби през първите три месеца на годината, спрямо същия период на миналата година. Така, ако през първите три месеца на 2021г. е имало 1468 кражни, тази година са 1040. Увеличила се и разкриваемостта с 6%.
От полицията съветват хората да ползват здрави врати и заключващи патрони висок клас. Това прави проникването през входната врата невъзможно. Друга критична точка на жилищата е дограмата, затова е добре да се ползват райбери или здрави обкови. Крадците се интересуват какви ценности има вътре в жилището и кога собствениците ги няма, както и дали има поставени камери и СОТ, уточниха от полицията.
 
03.05.2021, 15:42 часа
650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha