Пуснаха безплатен интернет в 12 точки от община Борован

Пуснаха безплатен интернет в 12 точки от община Борован Пуснаха безплатен интернет в 12 точки от община Борован, съобщиха от местната управа.
Гражданите на община Борован могат да ползват 12 безплатни интернет точки на открито на следните места:
- Административна сграда община Борован - площад; 
- Читалище с. Борован – площад и парк; 
- Здравна служба с. Борован – район на автоспирка. 

Безплатни интернет точки има и на закрито, како следва:
- Административна сграда Община Борован;
- Читалище село Борован;
- ЦНСТДБУ.

Достъпът на крайния потребител до мрежата в рамките на WiFi4EU е безплатен, без дискриминационни условия.
Всяко съхраняване или всяка обработка на лични данни на крайния потребител за статистически и аналитични цели, за да се стимулира, контролира или подобрява функционирането на мрежата, ще бъдат надлежно анонимизирани в съответствие с декларациите за поверителност за конкретните услуги.
Мрежата е със свободен достъп и не се изисква никаква информация за идентифициране (например – използване на парола) за свързване. След като потребителят се свърже с нея, WiFi4EU, мрежата със SSID WiFi4EU показва https портал за достъп, преди да позволи на потребителя да се свърже с интернет.
На 27.07.2020 г. кандидатурата на Община Борован бе одобрена за финансиране и бе подписано Споразумение AGREEMENT № INEA/CEF/WiFi4EU/4-2020/019535 - 053313 от Община Борован и от Изпълнителна агенция за иновации и мрежи (INEA), Департамент C – Механизъм за свързване на Европа (МСЕ) за отпускане на безвъзмездни средства в рамките на механизма за свързване на Европа (МСЕ) – WIFI4EU.
Предмет на инициативата е предоставяне на безплатен, високоскоростен безжичен (Wi-Fi) достъп до интернет на обществени места на открито и/или на закрито. Проектът включва инсталиране на изцяло нова публична безжична мрежа.
Общата стойност на безвъзмездните средства, предоставени в рамките на Споразумението, е под формата на еднократна сума в размер на 15 000 евро (ваучер).
С подписване на Споразумението Общината пое отговорност за финансиране на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването за период от поне 3 г.
03.05.2021, 16:54 часа
439 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha