В САЩ дадоха зелена светлина за ваксиниране на 12-годишни с "Пфайзер"

В САЩ дадоха зелена светлина за ваксиниране на 12-годишни с "Пфайзер" Ваксинирането на децата от 12 до 15 години вече е официална препоръка от експертите в Съединените щати в областта на общественото здраве.
В понеделник американската Агенция за храните и лекарствата разреши за спешна употреба ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ и при тази възрастова група. А в сряда беше получена препоръка  и от Консултативния комитет към Центъра за контрол и превенция на болестите, предаде БНР.
След като директорът Рошел Валенски подписа разрешението на Центъра за контрол и превенция на болестите, ваксинирането на децата от 12 до 15 години става официална препоръка от експертите в областта на общественото здраве .
Президентът Джо Байдън приветства гласуваното решение и отбеляза, че това означава, че още 17 милиона души в САЩ ще могат да се ваксинират.
От Американската академия по педиатрия съобщиха тази седмица, че в момента децата съставляват 22,4% от всички нови седмични случаи на COVID-19.
Сега, базирайки се на изпитанията, включващи над 2000 деца, от „Пфайзер“ твърдят, че ваксината за юношите е на 100% ефективна и с добра поносимост.
В момента няма клинични доказателства, които да предполагат, че ваксините могат да имат дългосрочни ефекти върху пубертета или да причинят безплодие. Според „Пфайзер“ нарушаването на месечния цикъл при жените или при девойките не създава риск от безплодие. 
Съветите на специалистите са родителите да разговарят с педиатрите и да насърчат ваксинирането на децата, но засега 51% от родителите казват ,че се въздържат да ваксинират на децата си.
13.05.2021, 15:38 часа
248 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha