В заключителен етап навлезе груповата фаза в турнира по футбол на малки врати в Мездра /снимки/

В заключителен етап навлезе груповата фаза в турнира по футбол на малки врати в Мездра /снимки/ В заключителен етап навлезе груповата фаза в 20-ото, юбилейно издание на турнира по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра, съобщиха от местната администрация.
Втора поредна победа в предварителна група „А“ записа тимът на „Община Мездра“. След като в сряда победиха „ЛИВ“ с 3:2, снощи „общинарите“ се наложиха в оспорван двубой над „Локо Футбол“ с 2:1 и дадоха сериозна заявка за класиране на полуфиналите. В герой на мача за формацията на кметската администрация се превърна Владимир Цеков, управител на местния офис на телекомуникационната компания А1, който отбеляза и двете попадения за своя отбор.
Младите надежди на мездренския футбол поведоха в резултата 3 минути след почивката чрез Александър Лазаров. Пет минути по-късно Влади Цеков възстанови равенството с бомбен шут от пряк свободен удар в стил „Роберто Карлош“, а 4 минути преди последния съдийски сигнал на рефера Румен Каменов отново той изпълни точно дузпа, отсъдена за игра с ръка на противников състезател в наказателното поле, за крайното 2:1.
Начело в класирането в група „А“ с по 6 точки са „Локо Футбол“ (голова разлика 8:2) и „Община Мездра“ (5:4), следвани от „Кохонес гранде“ с 3 т. и голово съотношение 1:3 и „ЛИВ“ без спечелена точка (2:7).
В интригуващата среща от предварителна група „Б“ „Неудобните“ и „Моравица“, които до този момент имаха по 2 победи, завършиха наравно - 1:1. Ветеранът Александър Миков изведе напред моравчени в 5-ата мин. на мача след груба грешка на вратаря на съперника, а 5 минути по-късно Константин Велинов се разписа за крайното 1:1.
Лидери в група „Б“ са „Неудобните“ (10:1) и „Моравица“ (8:2) с по 7 т., следвани от „Ботевъ“ - /Брусен/ (0:5) и „Крета“ (1:11) без спечелена точка.
В понеделник, 17 май, са последните срещи от груповата фаза на турнира: „Кохонес Гранде“ - „ЛИВ“ (Група „A“) и „Крета“ - „Ботевъ“ - /Брусен/ (Група „Б“). След изиграването на първия двубой ще стане ясно кои два отбора, освен „Неудобните“ и „Моравица“, ще се класират за полуфиналите.
Тъй като в сряда, 19 май, има междинен кръг от първенството в Северозападната Трета лига, организаторите на турнира решиха полуфиналните срещи да се играят във вторник, 18 май, съответно от 18:30 и от 19:30 часа.
Двубоят за III-IV място, финалът и награждаването на призьорите са на 21 май, петък, по същото време.
 
14.05.2021, 13:55 часа
807 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha