Инж. Александър Атанасов: Бойко Борисов поиска 200 000 лв., за да ме върне в МЗХ

Инж. Александър Атанасов: Бойко Борисов поиска 200 000 лв., за да ме върне в МЗХ „Всички се питат коя е Мата Хари, направила снимките на 3 млн. евро в банкноти по 500 и кюлчета злато в спалнята на Боко. Конкретното име, обаче, е безинтересно, важното е, че Мата Хари е една от многото, изнасилени от психопата Бойко Борисов”, обяви ексклузивно пред Narod.bg инж. Александър Атанасов, експерт към Министерството на земеделието и горите и шеф на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители, изритан по заповед на Борисов през 2015 г.
„Бойко е водил много жени в правителствената резиденция в „Бояна”, където правил „доброволен” секс с тях, за да не бъда унищожен животът им – семейство, бизнес, кариера“, хвърли бомбата инж. Атанасов.
„През 2015 г., когато бях уволнен като експерт от Министерството на земеделието и храните, попитах министъра Десислава Танева каква е причината и дали не може да остана на работа. Тя си призна, че няма никаква представа, „само премиерът знае и само той може да реши твоя проблем. Контрирах я: „Не е ли смешно да занимаваме министър-председателя със съдбата на обикновен експерт”, а Танева отвърна: „Така ми е наредено”, обясни Атанасов.
„Тогава помолих един приятел, който в момента е в Саудитска Арабия на държавна работа, не е Васил Божков, да ми помогне, като ме свърже с Борисов. Той ми уреди среща, но в деня, когато трябваше да се видим, Баце ми се обади и каза, че трябва първо трябва да се видя с негов човек, който да прецени дали си заслужавало да правим лична среща”, разказа експертът в земеделието.
„Видях се с човека на Бойко, той поиска да им дам 200 000 лева кеш, за да проверят дали съм „сериозен”. След това, обаче, явно Бойко е преценил, че с мен няма да може да работи и спря да си вдига телефона, а аз така и не бях върнат на длъжността. Имах идеи как да оправим нещата така, че парите за земеделие да отиват при наистина нуждаещите се производители, а не при големите крадци на еврофондове, това явно не се хареса на Бойко Борисов”, призна инж. Атанасов.
 „След това разбрах, че повод да ме отреже от намеренията ми да работя в МЗХ са моите сигнали срещу Васил Грудев, който и в момента е шеф на Държавен фонд „Земеделие”. Всички негови измами за стотици милиони евро съм предал като сигнали във Върховната касационна прокуратура, ДАНС и къде ли не още през 2015 – 2016 г.
„Готов съм да потвърдя това пред разследващите и да дам точни данни за корупционната схема как милионите през Васил Грудев отиваха директно кеш при Бойко Борисов. Мога да дам конкретни данни и затова, че един от посредници в корупционния паричен поток бе и лидерът на СДС Румен Христов”, разкри поредния скандален факт Александър Атанасов.
Уволненият от Борисов-Атанасова експерт осветли и друго – по-късно от свои хора в МЗХ е научил, че бил уволнен по изричното настояване на Бойко Борисов. „В атака срещу мен са намесени и лични основания, които не би трябвало да се случват на никого. Това са действия на изключителен психопат”, върна лентата шефът на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители.
„Когато пуснах сигналите срещу Грудев, мои познати в ДАНС, които отговаряха за земеделието, но бяха уволнени, ми признаха, че началниците им попитали Бойко Борисов дали да правят разследване по сигналите срещу шефа на фонд „Земеделие”, а Баце заповядал да не се прави нищо, дори трябвало да изкарат мен виновен за безобразията под крилото на земеделския министър Десислава Танева”, не мълчи Атанасов.
По думите му сигналите срещу цялата клика на ГЕРБ, които е подал до правоохранителните институции, са толкова сериозни, че Баце разпоредил да бъде поставен под максимално наблюдение от отдела за Борба с корупцията по високите етажи на властта.
04.06.2021, 14:29 часа
26508 1
Коментари

systata rabota

05.06.2021, 09:18 часа
Браво! Лошо е, че не е само този случай - подозирам, че са стотици със сходен "план" и изход на "ситуацията". А към всички плюещи с въпроса защо сега - и той споделя, че е подавал сигнали до прИкриватурата и... какво от това!? Сталиновският подход
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha