При спецакция: Провериха хранителни магазини в Монтанско, откриха агитационни материали

При спецакция: Провериха хранителни магазини в Монтанско, откриха агитационни материали Служители на реда са проверили хранителни магазини в Монтанско, съобщиха от полицията в областния град.
Вчера, е проведена специализирана операция за противодействие на незаконното разпространение на акцизни стоки, нарушенията на данъчното законодателство и правата на потребителите. В акцията са участвали служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност” на ОДМВР Монтана, от Комисията за защита на потребителите и Териториална дирекция на НАП.
Извършени са проверки на 9 търговски обекта за продажба на хранителни стоки, при които са установени 8 нарушения на данъчното законодателство и 4 нарушения на Закона за защита на потребителите, за които ще бъдат съставени актове за установени административни нарушения.
В село Габровница, в търговски обект, са намерени агитационни материали и бюлетини за избор на народни представители - празни и такива с маркирани политически партии и коалиции и преференция за предходните парламентарни избори. По случая е образувана преписка под наблюдението на Районна прокуратура-Монтана.
В село Ковачица, в магазин, собственост на едноличен търговец, е установено съхранение на 10 литра безцветна течност, с мирис на алкохол, в пластмасова туба, без наличие на акцизен данъчен документ. По случая е образувана преписка.

*Снимката е илюстративна
16.06.2021, 10:35 часа
2363 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha