Официално: Смениха шефката на Агенцията по вписванията

Официално: Смениха шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева вече не е директор на Агенцията по вписванията, стана ясно на брифинг на правосъдния министър Янаки Стоилов.
На нейно място по негово предложение е назначена Даниела Митева, която беше шефка на агенцията до октомври 2009 г.
„В агенцията по вписванията Инспекторатът на Министерството на правосъдието установи недостатъци и нарушения“, обясни днес министър Стоилов.
Той посочи, че броят на необработените годишни финансови отчети е скочил близо 3 пъти през последните години - от 350 000 в началото на 2017 г. до почти милион сега. „ЕК е започнала процедура за нарушение за свързването на Търговския регистър и системата на бизнес регистрите, което е трябвало да стане преди 4 г.“, посочи Стоилов.
Той изреди и други проблеми - липса на внедрен софтуер с отворен код, липса на регистър на овластяванията и пълномощните и др.
Рокадата беше ясна още вчера, след като по време на отчета на кабинета премиерът ген. Стефан Янев коментира, че Козарева „не иска да работи по прозрачен начин и по начин, който е в интерес на хората, други мотивации има в нейната работа“.
Козарева стана известна преди няколко години, когато, въпреки краха на Търговския регистър, парализирал работата на фирмите за седмици, в оглавяваната от нея агенция си раздадоха стотици хиляди левове бонуси.

 
16.06.2021, 15:58 часа
1229 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha