Пръскане срещу комари ще се проведе в община Лом

Пръскане срещу комари ще се проведе в община Лом Авиационно пръскане срещу комари ще се проведе в дните между 17 и 19 юни в Лом, от 6 до 9 часа, съобщиха от местната администрация.
Въздушното третиране ще обхване поречието на река Дунав, в 5-километровата зона южно от брега на реката. Третирането ще се извърши с препарат „Ротрин 200” при доза 1 мл/л и разходна норма 2 л работен разтвор на декар. При неблагоприятни метеорологични условия авиационното третиране ще бъде отложено до стабилизиране на времето.
В дните от 17 до 20 юни, при благоприятни метеорологични условия – без дъжд и скорост на вятъра до 5 м/сек., от 20 часа до приключване, но не по-късно от 6 часа, ще се проведе наземно третиране на територията на Лом и селата Сталийска махала, Трайково, Замфир, Ковачица, Станево, Долно Линево, Сливата, Орсоя и Добри дол. Наземното пръскане ще се извърши с комбиниран метод чрез топъл и студен аерозол за постигане на максимален ефект.
Препаратите, които ще бъдат използвани са: студен аерозол – „Ротрин 200“ в концентрация 1:40 нафта при разходна норма 0.5 л р-р/хектар и топъл аерозол – „Микрозин“, разходна норма 1:250 с нафта или масло при разход 5 л р-р/хектар или 0.500 л на дка. Ларвицидна обработка – VectoBac 12 AS.
При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще бъдат отложени до стабилизиране на времето.
16.06.2021, 16:55 часа
695 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha