Дадоха 3 месеца затвор на младеж от Монтана, седнал зад волана пиян

Дадоха 3 месеца затвор на младеж от Монтана, седнал зад волана пиян Районен съд - Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура - Монтана и защитата на подсъдимия И. М. М. за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“ за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1.2 промила.
На 28 февруари 2021 г. около 5.15 часа в областния център служители на МВР спрели за проверка на ул. „Свети Патриарх Евтимий” И. М. М /24 г./ от село Дългоделци, който шофирал лек автомобил БМВ 318 и установили с ,,Алкотест Дрегер 7510“, че управлява с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.36 на хиляда. Служителите съставили на И. М. М. акт и по случая било образувано досъдебно производство.
Пред съда И. М. М.  - със средно образование, безработен, осъждан и с многобройни санкции за нарушения на Закона за движение по пътищата, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, които да изтърпи ефективно при първоначален общ режим. Съдът наложи на И. М. М. и наказание „Лишаване от право да управлява МПС за срок от 12 месеца, считано от датата на отнемането на свидетелството по административен ред - 28 февруари 2021 г.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

*Снимката е илюстративна
 
17.06.2021, 10:36 часа
1329 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha