Антон Кутев: ММА бойците изкарват повече пари от политика, отколкото от спорт

Антон Кутев: ММА бойците изкарват повече пари от политика, отколкото от спорт

„Прекарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика - защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лв.”, заяви говорителят на правителството Антон Кутев.
„Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Не е свършена никаква работа и това е единственият проблем. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми. Начинът, по който са били провеждани тези конкурси, е абсолютно несъстоятелен”, добави Кутев.
Той коментира и участието на дъщеря си в Националния младежки форум.
„Моята дъщеря не е взела стотинка от Министерството на младежта и спорта. Национален младежки форум е участвал по проекти в министерството, но през 2020 г., а моята дъщеря е напуснала тази организация през 2019 г.”, обясни Кутев.
„Аз искам да попитам кои са хората на Красен Кралев и как са станали негови? Откога в министерството има негови хора? Нормално ли е министър да влезе в министерство и да има свои хора? Какво се е случило с тези, които не са негови?”, попита Кутев. Той обясни, че не е бил на разпити, а е имало обсъждания на програма.
„Крайно време е да скъсаме с този начин на управление. Аз съм се ангажирал с тази държава. Никога няма да имаме финалист на „Тур дьо Франс”, защото федерацията по колоездене получава значително по-малко пари от тази по ММА”, заяви още говорителят на правителството.

17.06.2021, 10:29 часа
417 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha