Организират конкурс на тема "Димитър Маринов - будител и строител Нова България" в Монтанско

Организират конкурс на тема "Димитър Маринов - будител и строител Нова България" в Монтанско Районен съд - Лом, Регионално управление на образованието - Монтана, СУ "Димитър Маринов" - Лом и ПГ "Димитър Маринов" - Вълчедръм обявяват конкурс за есе и/или презентаци на тема "Димитър Маринов - будител и строител Нова България", във връзка със 175-годишнината от рождението на възрожденския деец и изтъкнат учен Димитър Маринов
В конкурса могат да участват /индивидуално или отборно за презентациите/ ученици от 9 до 12 клас на училищата в област Монтана и страната. Те трябва да проучат и изложат в есеистична форма или като електронна презентация знанията и размислите си за живота и ролята на Димитър Маринов като просветител и участник в борбите за национално пробуждане и освобождение през Възраждането, а след 1878 г. - приноса му за изграждането институциите на младата държавата и развитието на българската история и етнография.
Есетата трябва да са в обем до три печатни страници формат А4, двустранно подравняване и шрифт Times New Roman с размер 12. Електронните презентации да са във формат PowerPoint и обем до 15 страници.
Творбите с имената на авторите и контакти за връзка - адрес, телефон и e mail, да се подават в срок до 15 септември 2021 г. на адрес: 3600, Лом, площад „Свобода“ № 8, Районен съд - Лом или на e mail: [email protected] с надпис „За конкурса “Димитър Маринов“
Класирането на участниците в двете категории - за есе и презентация, ще се извърши от комисия, назначена със заповед на Председателя на Районния съд в Лом.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени, а отличените участници - наградени, в навечерието на 14 октомври 2021 г. - 175 годишнината от рождението на Димитър Маринов.
21.06.2021, 16:55 часа
445 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha