Без ограничения за влизащите българи в Белгия

Без ограничения за влизащите българи в Белгия Белгия премахва ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус, за влизащите в страната български граждани, съобщиха от външно министерство.
По информация на посолството ни в Брюксел България вече фигурира в списъка със страни от „зелена зона“ за пътуване, който е публикуван на сайта на Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Белгия. 
За пристигащите от „зелена зона“, в това число и от България, отпада задължението за представяне на отрицателен тест, документ за ваксинация или за преболедуване на COVID-19 при пристигане в страната и не се налага карантина. 
Обръщаме внимание, че остава в сила изискването за попълване на Формуляр за локализация на пътниците: Passenger Locator Form - PLF. 
Всички граждани, пътуващи за Белгия със самолет, кораб, автобус или влак, трябва да попълнят и изпратят по електронен път в рамките на 48 часа преди пътуването (но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия), формуляр Passenger Locator Form (PLF), достъпен на адрес: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form.
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Брюксел на следните телефони: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042.
22.06.2021, 16:46 часа
322 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha