Съдия от Окръжен съд-Монтана изнесе урок пред ученици /снимки/

Съдия от Окръжен съд-Монтана изнесе урок пред ученици /снимки/ Практически урок на тема „Структура на съдебната власт. Съдът като институция“ изнесе пред учениците от 10 клас на Природо-математическа профилирана гимназия /ПМПГ/ „Св. Климент Охридски“ в Монтана съдия Елизабета Кралева от Окръжния съд в града.
В часа по философия съдия Кралева запозна възпитаниците на преподавателката Цветелина Цветкова с историята на съдебната система в България след Освобождението, съвременното устройство на съдебната власт и дейността на Окръжен съд - Монтана. Интерес сред учениците предизвика разказът за дейността на поета Иван Вазов като съдия в Берковица и обсъждането на качествата, които трябва да притежават кандидатите за магистрати днес. На урока присъства и директорката на ПМПГ „Св. Климент Охридски“ Бойка Симеонова. В края на часа представителите на Окръжния съд, педагозите и учениците разговаряха за възможностите за продължаване на срещите, лекциите и обсъжданията през следващата учебна година в рамките на Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.
Образователната програма стартира през 2014 г. по инициатива на Висшия съдебен съвет /ВСС/ в сътрудничество с Министерство на образованието. Тя е насочена към формиране на правна грамотност и култура сред учениците, повишаване на степента на доверието им в съдебната власт и спазване на законите.
25.06.2021, 14:49 часа
1034 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha