България и Румъния ще облекчават заедно трафика на "Дунав мост 2" при Видин

България и Румъния ще облекчават заедно трафика на "Дунав мост 2" при Видин

България и Румъния предприеха общи мерки за облекчаване на трафика на "Дунав мост 2" при Видин, стана ясно след среща в областния център на министъра на транспорта Георги Тодоров и държавния секретар в Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния Адриан Ковасниану.
Двамата обсъдиха проблемите с трафика на „Дунав мост 2“. В рамките на срещата беше взето решение да бъде създадена съвместна работна група между министерствата на двете страни, която ще включва експерти за различни видове контрол. Нейната цел ще бъде да намали времето за изчакване от двете страни на българо-румънската граница.
„В последно време има новопоявил се трафик, идващ от Албания, има и пренасочен такъв, който се дължи на увеличените магистрални такси в Сърбия. В момента, в рамките на едно денонощие, през границата минават между 1000 и 1200 товарни камиона в посока. Увеличението на общия трафик всравнение с 2019 г. е 15%“, заяви българският министър.
Предстои още в началото на следващата седмица новосъздадената работна група да посети и други гранични пунктове между България и Румъния, защото според министър Тодоров, проблемите на всеки един от тях са различни.

01.07.2021, 14:09 часа
1222 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha