Д-р Иво Ралчовски откри нова модерна очна клиника във Враца /снимки/

Д-р Иво Ралчовски откри нова модерна очна клиника във Враца /снимки/ Д-р Иво Ралчовски откри специализирана очна болница с операционни и стационар, съобщиха от Община Враца.
Медицинският център разполага с модерна апаратура и единствения в региона очен скенер. Апаратът позволява изключително ранна диагностика на очни заболявания, водещи до слепота, още преди проявата на първите симптоми. Изследването е златен стандарт в диагностиката и проследяването на диабетната ретинопатия, глаукомата и макулната дегенерация, свързана с възрастта. Силно препоръчително е при диабетиците, тъй като при тях рискът от развитие на очни заболявания е много по-висок заради уврежданията на най-малките съдове, каквито са и съдовете, захранващи очите.
На официалното откриване присъства кметът Калин Каменов, който поздрави д-р Ралчовски за поредната инвестиция в сферата на здравеопазването.
„Благодаря, че през годините сте успели да помогнете на толкова много българи да прогледнат. С моите колеги решихме да ви подарим една икона на Свети Иван Рилски, която да пази и закриля вас и вашите пациенти, да ви дава здраве и сили да се справяте с всички предизвикателства. Аз вярвам, че когато човек тръгва с добро, той получава добро. Благодарността на хората, която ще получавате, е онзи безценен подарък, който наистина професионалистите заслужават. Екипът от професионалисти и модерната медицинска апаратура в болницата ще осигурят качествено лечение и грижи за нуждаещите се не само от Враца, но и от региона. Бъдете здрави!”, каза Каменов.
Собственикът на клиниката д-р Иво Ралчовски заяви, че стремежът на специалистите от екипа му е да се разшири профилактиката и ранната диагностика на очните заболявания. Защото колкото по-рано се установят те, толкова по-голям е шансът пациентът да съхрани доброто си зрение и качество на живот. За цялостния си принос към информационните и скрининговите програми на Националната кампания „Право на зрение“, Очна болница „Ралчовски“ бе удостоена с плакет от Института за здравно образование.
“За мен тази клиника е сбъдната мечта, защото тя ще работи за хората. Благодаря на всички, които ме подкрепиха при реализирането на проекта”, допълни още Ралчовски.
В медицинския център освен очни прегледи и изследвания, се осъществяват и високоспециализирани кардиологични изследвания. Операционният блок на клиниката включва две зали. Катаракталната хирургия се извършва с последно поколение апарат Centurion vision sistem и микроскоп Leica. Снабдена е и с апарат за изчисление на вътреочните лещи според индивидуалните потребности на всеки пациент.
На събитието присъстваха още: председателят на Общинският съвет д-р Владимир Христов, лекари, представители на академичната общност, на здравни институции и на местния бизнес.
02.07.2021, 15:09 часа
25856 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha