Семейството на убитата Андреа от Галиче сбъдва най-голямата ѝ мечта

Семейството на убитата Андреа от Галиче сбъдва най-голямата ѝ мечта Фризьорски салон в памет на жестоко убитата 18-годишна Андреа от Галиче отваря семейството ѝ във Враца, научи BulNews.
Бащата Асен и братът Румен на погубената красавица сбъдват нейната най-голяма мечта година и половина след като младото момиче бе пребито до смърт в дома си от нахлулия посред нощ в къщата непълнолетен ром Аксел.
Румен и Андреа мечтаели да отворят свой салон за красота, но жестокото убийство на момичето сложило край на плановете им за общ бизнес. След смъртта на абитуриентката брат ѝ изпаднал в дълбока депресия. Младият мъж нямал да желание да се занимава с каквото и да е било. Минали месеци, докато успее да се вдигне на крака и да се захване отново с фризьорството в един от най-известните врачански салони. Негов клиент станал и футболистът Валери Божинов, показват снимки в социалната мрежа.
С натрупания опит и подкрепата на баща си, наскоро Румен решила, че дошло времето да реализира общите планове, които кроили със сестра му. Младият фризьор успял да реализира проекта, на който ще бъде даден старт в петък във Враца. На салона ще има табелка с надпис "Андреа-Адриан". Адриан всъщност е името на сина на коафьора и племенник на убитата абитуриентка, който се ражда около година след нейната смърт.
"Да има фризьорски салон и да работи с брат си беше мечта на Андреа, изпълнихме я", казва почерненият татко на момичето. Той допълва, че прави и фондация на името на дъщеря си, която скоро ще стартира. Идеята е да се казва юридическа и психологическа помощ на пострадали от тежки престъпления.
"Ще се боря до края на живота си други хора да не попадат в моята ситуация, защото няма по-тежко от загубата на дете. Ще продължа и пред новото правителство, ако има такова след изборите, да приеме законови промени. Според тях трябва непълнолетните убийци, извършили и други тежки престъпления покрай отнемането на човешки живот, да получават по-тежки присъди от предвидения сега максимум от 12 г. затвор. Такъв проект беше внесен, но така и за една година депутатите от миналия парламент не го гласуваха. Имах обещанието на бившия премиер Бойко Борисов и народни представители от ГЕРБ, но останах излъган", споделя с огорчение Асен.
Той е категоричен, че по-високи наказания биха спрели извършителите на тежки престъпления и те няма да се измъкват с меки присъди, както в случая с неговата дъщеря. 
13.07.2021, 09:29 часа
4318 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha