Врачански потайности: Земеделският министър на Слави е братовчед на Миро Мършата

Врачански потайности: Земеделският министър на Слави е братовчед на Миро Мършата „Има такъв народ” смело върви към „Няма такава гавра”! Предложеният от Слави Трифонов за земеделски министър Пламен Абровски се оказа кадър, готов за прокуратурата, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от средите на ИТН.
Великият „специалист по земеделско право в Европейският съюз” Пламен Абровски е родом от Враца, където прекарва детските си години и завършва средното си образование. И към настоящия момент родителите и брат му живеят там.
Най- важният факт за Абровски е, че е братовчед на скандално известния бивш министър на земеделието – Мирослав Найденов, познат повече като Миро Мършата. Двамата са не само роднини, но са и съседи в родното село на Найденов – Челопек. Сега Абровски се явява като нов образ, фасада и сламен човек на схемите на Мършата в земеделието
Всъщност, новият „експерт-политик“ на ИТН едвам завършва право през 2004 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.
Същият този университет, който е ставал обект на многобройни подигравки в предаванията на телевизията на Слави ТВ 7/8, заради съмнителното качество на образованието, купените дипломи, манекенките с тапия, без да се появят на изпити и разбира се един от най-видните студенти завършил правния факултет на ЮЗУ – Делян Пеевски и сега докторантите Иван Гешев и шофьорът в СИК и бивш МВР министър Младен Маринов.
Но явно и при Има такъв народ кадровата скамейка е къса и се прибягва до учили-недоучилите кадри на ЮЗУ. Как така се получава, че корифеят по „земеделско“ право (такава специализация няма, разбира се) не е завършил дори Софийския университет, а точно Югозападния. Отговорът е много лесен – защото не може да влезе в Софийския с багажа в главица. Няма Харвард, няма Станфорд, има само Югозападна бръшлянова лига в БГ!
Звездата на Абровски в земеделието изгрява през 2009 г., когато ГЕРБ идват на власт и Мирослав Найденов става министър на земеделието в първия кабинет на мутрата Бойко Борисов. Тогава братовчед му Мършата го извлича от Враца без никакъв стаж и го прави първо свой съветник в политическия кабинет в МЗХ. Какво съветва министъра, никой не знае, но след 4 месеца на адаптация да се научи как се пише в МЗХ, вече го изпращат в Брюксел.
Така от 2010 до 2015 г. , по време на управлението ГЕРБ – кабинетите Борисов 1 и 2 и още по времето, когато министър на земеделието е Мирослав Найденов, Абровски е набутан като Втори секретар по земеделие в Постоянното представителство на Република България в Брюксел.
Основната му дейност, освен да прави кафе, е и като на пощенска кутия – да препраща документи от Главна дирекция „Земеделие“ до гербаджийската власт в България и, разбира се, да филтрира притеснителните неща като спиране на пари и финансови корекции по Програмата за развитие на селските райони, които да бъдат умело прикрити и заметени под килима и далеч от погледа на журналистите.
Но той има всъщност една много по-важна и неформална задача възложена му лично от Найденов: в Брюксел Пламен Абровски е поставен да обитава една и съща канцелария със Светослав Симеонов – скандално известният бивш зам. и директор на Държавен фонд „Земеделие“, който напоследък нашумя отново покрай историята с подкупи и заплахи от Бойко Борисов и Найденов, изнесена от Бойко Рашков.
Точно Симеонов е заплашваният висш служител, дето са щели да го мелят на месо, ако проговори, и той е този с подкупа за 200 000 лв., предложен от Мирослав Найденов.
Та за да го скрият от разследванията на прокуратурата в България, Борисов и Найденов го пращат и него надалеч, командирован в Брюксел, от кърджалийската дирекция на ДФЗ, а за негов надзирател са определили Абровски, като доверено лице на Миро- Мършата. Неговата основна задача там е да контролира и слухти какво говори и върши Симеонов и да не би с нещо да злепостави или дискредитира братовчеда му Миро Мършата.
Така Пламен Абровски успява да предупреди братовчед си навреме, че Симеонов е викан да се върне за разпити в България и докато от следствие и прокуратура го очакват на терминала, той в същото време е изведен през ВИП-а на летището, нещо, което няма как да стане без височайшето благоволение на Бойко Борисов .
Така че са особено странни напъните на Бойко Рашков да привиква този и онзи, а точно Абровски, който може да хвърли много светлина върху събитията от това време и е бил 3,5 години заедно със Симеонов, да не е поканен да даде своите сведения от първо лице… 
След като му свършва мандатът в Брюксел, повече не му го и подновяват, защото е тотално безполезен, тъй като и Светослав Симеонов също е отзован и Абровски вече няма кого да надзирава там.
Като го приземяват в МЗХ през 2015 г., за 8 месеца става началник на отдел „Европейско законодателство“ в един напълно измислен отдел. И понеже гуруто му Миро Мършата отдавна не е на позиция в министерството, Десислава Танева го разкарва бързичко.
Отново Мирослав Найденов го урежда при своите авери в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Там преседява 6 месеца като юрисконсулт и отново е разкаран.
След това е транслиран в Министерството на околната среда и водите вече по ДПС линия като експерт по еврофондове за 10 месеца.
Както виждате навсякъде го изтрайват едва за по няколко месеца, колкото да установят тоталната му безполезност и го изхвърлят по-живо, по-здраво.
И най-накрая през 2017 г. Найденов за пореден път му помага и той акостира за малко по-дълго време – три години и половина при Светлана Боянова в „Института за агростратегии и иновации“.
За читателите на Narod.bg трябва да се внесе уточнение – „Институтът“ не е никаква солидна организация, това са гръмките грантаджийски наименования на обикновена консултантска фирма за превъртане на пари.
Тази фирма е много активно рекламирана, но успеваемостта и е почти нулева.
А директорката там е Светлана Боянова, скандално известната заместника на Мирослав Найденов, заместник министър на земеделието с ресор ПРСР или известна още като ДЮНИГЕЙТ. Тя беше тази, която беше подписала заменките за дюните по морето с гори като по време на скандала се оправдаваше най – нагло, че имала много за подписване и не четяла какво и дава Найденов.
Та в тази чудна компания на „Дюнигейт“ – Светлана Боянова, новият политик Абровски се изявява като конферансие на вечеринки и изложения на своя приятел Румен Порожанов.
След като фирмата на Светлана Боянова на практика фалира, през 2020 год. Абровски се премества при своя БСП приятел в далаверите и настоящ зам. -министър на земеделието Явор Гечев. Разбира се, там му е определена поредната синекурна длъжност – главен секретар на Националния съюз на земеделските кооперации в България в администрация състояща се от 5 човека. С две думи „на нищото половината“.
23.07.2021, 11:38 часа
18838 2
Коментари

Коки голям далаверко

23.07.2021, 17:10 часа
В Община Враца Калинчо подари всички имоти и парцели на братчето си Илиянчо, но има подарени няколко апартаментчета под Хижата, до Кауфлант и има още за довършване.

има такъв народ

23.07.2021, 15:46 часа
Във Враца къде погледнеш и видиш гербаджии са увисили нос и чакат да видят техните водачи начело с Боко колко са откраднали и колко се окраде в Община Враца.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha