Преговорите започнаха: "Има такъв народ" се срещна с "Демократична България"

Преговорите започнаха: "Има такъв народ" се срещна с "Демократична България" Започна срещата между "Има такъв народ" и "Демократична България" в Народното събрание, с която двете партии дадоха старт на поредицата консултации за съставяне на кабинет и политическа подкрепа за бъдещото управление на страната, предаде БГНЕС.
Инициативата за разговора дойде от страната на партията на Слави Трифонов, който получи редица критики за начина, по който обяви проектокабинета си в деня след изброите – по телевизията и без диалог с останалите протестни формации, обявили се за естествени партньори срещу досегашното статукво. На разговори са поканени всички, включително БСП и ДПС, но без ГЕРБ-СДС, защото, според победителят на изборите, разговорът с тях бил невъзможен.
"Надявам се да протече спокойно и лесно, от наша гледна точка нямаме разминавания. Надявам се да препотвърдим едни на други основните си цели, за да дадем добър знак, че ще има правителство", посочи заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов преди началото на срещата.
"Ще участваме с позитивизъм и максимална енергия от наша страна", отговори съпредседателят на ДБ Христо Иванов.
Все още не е ясно кой ще бъде посочен за министър-председател на мястото на оттегленото предложение поста да заеме бившият министър от времето на НДСВ Николай Василев, както и до каква степен ще бъде ревизирано първоначалното предложение за проектокабинет.
Разговорът между двете политически сили се провежда при закрити врата, очаква се след него да има официално изявление за постигнатите резултати.
23.07.2021, 16:18 часа
892 1
Коментари

Леля Цецка от Кърджали

23.07.2021, 21:29 часа
А Пеца врачанска сега само като деПУТатКА, тоест като поредната платена любовница на нейния султан, цар и падишах Тиквата ли ще се подвизава? Поздрави на моята скъпа и обичана ПВрП колежка! Цунки по муцунки, мила и много влажни приключения!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha