Симеон Пенев от Бяла Слатина стана европейски шампион по сумо /снимки/

Симеон Пенев от Бяла Слатина стана европейски шампион по сумо /снимки/ Симеон Пенев от Бяла Слатина стана европейски шампион по сумо при 16-годишните на европейското първенство в Полша.
Състезател на СК „Чавдар“-Бяла Слатина, Симеон Пенев е един от четиримата възпитаници на клуба, които се включиха в националния отбор на България по сумо. Изключителната му победа стана повод за гордост за треньорите му - майсторът на спорта Маргарита Тумпалова и колегата ѝ Христян Янчев, за треньорския екип по сумо на България, както и на своите родители и жителите на общината.
"Едно малко и незабележимо градче излъчи своя европейски шампион. Мечтата става възможна, когато попаднеш на невероятни треньори, когато положиш неимоверен труд, когато имаш самочувствие и хъс за победа. Нашето белослатинско момче отиде, видя и със силата на българския дух - победи!, гордеят се хората.
Ръководството на СК „Чавдар“ изказва специални благодарности на Община Бяла Слатина и на всички, които помогнаха на младите таланти да участват в европейското първенство.
 
26.07.2021, 09:49 часа
3232 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha