Посред бял ден! Атакуваха земеделец от Врачанско, подпалиха продукцията му /снимки/

Посред бял ден! Атакуваха земеделец от Врачанско, подпалиха продукцията му /снимки/ Подпалиха продукцията на земеделец от врачанското село Косталево, научи първо агенция BulNews.
Случилото се е от събота. Христо Христов излязъл да жъне с комбайна си край Крапец, когато между 14.30 и 15 часа телефонът му позвънял. Обадил се неговият близък приятел Георги Атанасов, който му казал, че гори една от балите му в местността „Хаджийската локва“ в землището на Косталево.
Георги и жена му Надя се занимават с дърводобив и пътували към близкото сечище, когато видели пожара в имота на арендатора Христо. Веднага след като 46-годишният земеделец разбрал за случилото се тръгнал към мястото с всички пожарогасители, които имал.
С помощта на местни и хора от околността, пожарът бил загасен около 19 часа, но без намесата на огнеборци, тъй като решили да не подават сигнал на спешния телефон 112.
Пред наш репортер Христо сподели, че зад атаката е възможно да стоят конкуренти, което обаче не го изненадва, защото това е честа практика в селото им.
46-годишният земеделец е благодарен на своите приятели и техните работници – Георги и Нина, съпругата му Христина и синът им Иван, които са му помогнали да предотврати голям пожар в гората и да спаси собствеността си.

 
02.08.2021, 11:38 часа
10367 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha