Велислав Минеков: Петьо Блъсков дължи 150 бона на културното министерство

Велислав Минеков: Петьо Блъсков дължи 150 бона на културното министерство Служебният министър на културата Велислав Минеков разкри подробности по казуса с изгонването на редакцията на в. "Труд" от територията на Музея на социзкуството. Той хвърли светлина върху договорите и задълженията за близо 150 бона. 
"Министерството на културата има договор от 2015 г.с фирмата „Южен кръст 2001“ ЕООД (собственост на главния редактор на медията Петьо Блъсков - б.р.). Този договор не дава право за преотдаване на офисните площи на други фирми. МК не е имало и няма договор с „Труд Медиа“ ЕООД", обясняват от ведомството на Минеков. 
От 2015 г. до днешна дата фирмата „Южен кръст 2001“ ЕООД е некоректен платец. Налични са редица докладни записки и покани за доброволно изпълнение.
През 2016 г. министър Рашидов изпраща такава.
През 2017 г. служебният министър Рашко Младенов изпраща такава.
През 2018 г. министър Банов не подписва покана за доброволно изпълнение, въпреки изпратената докладна от финансов отдел, разкрива още Минеков. 
През цялото време на договора наемателят използва паркинг и охрана, които се плащат от Министерство на културата.
Към днешна дата фирма "Южен кръст 2001" ЕООД дължи на Министерство на културата общо 149 450,59 лв за наеми и консумативи.
Въпреки гореизложените факти министър Минеков ще даде известен толеранс на редакцията на в. "Труд“ да се изнесе и да намери нови офиси.
Министерство на културата иска сградата на ул. "Лъчезар Станчев“ 17, която е целенасочено проектирана и строена за нуждите на НИНКН, да бъде използвана по предназначение с цел да се поместят скъпа апаратура и архив-памет на националната култура.
По този начин се решава значимият въпрос за ефективната работа на министерството и условията за труд на неговите служители, допълват от Министерството на културата. 
16.08.2021, 15:07 часа
816 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha