Доброволци ще залавят уличните кучета в Лом

Доброволци ще залавят уличните кучета в Лом Общинската управа в Лом обяви кампания за набиране на доброволци за сформиране на екип по залавяне и връщане по места на обработените безстопанствени кучета, съобщиха от местната управа.
Тя е във връзка с прилагане на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на страната и за процедурите по нейното изпълнение, механизма на финансиране и отчетност, информират още от местната администрация. 
В екипите могат да участват всички, които са преминали курс по защита и хуманно отношение към животните с издадено удостоверение за преминато обучение. При заявяване на участие е необходимо да се подаде искане в свободен текст, придружено с удостоверение за преминато обучение по защита и хуманно отношение към животните в деловодството на Община Лом, ул. "Дунавска" №12 или на официалната Интернет страница на общината.
При заявяване на участие от ветеринарен лекар с оглед на професионална квалификация, придобито образование и подготовка, на същия не се изисква удостоверение за преминат курс по защита и хуманно отношение към животните, се казва още в съобщението.
16.08.2021, 16:55 часа
801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha