Гръцката държава ще покрие 80% от увеличените сметки за ток

Гръцката държава ще покрие 80% от увеличените сметки за ток "80% от предстоящото увеличение на тарифите за електроенергия ще бъдат покрити от държавата", заяви говорителят на гръцкото правителство Янис Икономиу в неделя в интервю за телевизия "Скай".
Той говори за мерките, обявени от премиера Кириакос Мицотакис на Международния панаир в Солун, съобщи агенция АНА-МПА.
Субсидията засяга всички тарифи на Обществената електрическа корпорация (ОЕК), обясни Икономиу и отбеляза, че частните енергийни компании ще бъдат принудени да ги следват, защото в противен случай ще загубят клиенти.
„И разбира се, това също ще предизвика конкуренция сред компаниите, така че в много случаи абсорбирането на увеличението на цените може да бъде много по-голямо", добави още той.
Янис Икономиу заяви, че пакетът от мерки надхвърля 3,5 милиарда евро и най-важното е, че данъците се намаляват и доходите се увеличават: „Предвижда се щит за случилото се и това, което може да се повтори. И разбира се, това дава много важна мотивация на новото поколение да стане отново главен герой чрез образование, работа, използване на технологии, генерално за живот в променящата се страна."
14.09.2021, 13:09 часа
292 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha