Връчиха дипломи „Монтесори“ на начални учители във Враца /снимки/

Връчиха дипломи „Монтесори“ на начални учители във Враца /снимки/ Шест начални учители от Враца преминаха успешно обучението по метода на д-р Мария Монтесори, съобщиха от общината. Дипломите на педагозите връчи кметът Калин Каменов.
„Преди 4 години заедно приехме да бъдем иноватори в страната и да въведем модел на учене чрез преживяване. Днес, позитивната промяна преминава от детските градини и ясли към учебните заведения в града“, допълни градоначалникът. 
Учителите, които получиха професионална квалификация „Специалист – Монтесори класна стая“ са от НУ „Иван Вазов“, НУ „Св. Софроний Врачански“ и ИОУ „Васил Левски“. 
Учебните заведения започват въвеждането на методиката на обучение в началния курс от учебната 2022/2023 година. Община Враца ще финансира оборудването на класните стаи в трите училища.
На събитието присъстваха заместник-кметът Петя Долапчиева, общинският съветник и директор на ИОУ „Васил Левски“ – Румен Петков и директорът на НУ „Св. Софроний Врачански“ – Антоанета Сиракова.
От месец октомври стартира новата група за обучение, която ще обхване желаещите учители от други образователни институции в града. 
До момента 39 педагози са сертифицирани, а по метода „Монтесори“ се обучават над 550 деца в 18 групи от детските ясли и градини. През настоящата учебна година, 175 деца ще се обучават в подготвителните групи.Враца е първият град в Северна България с най-много обучени специалисти по иновативния метод.
14.09.2021, 16:09 часа
1128 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha