Близо 1000 затворника у нас тръгват на училище, 12 от Враца ще са в 1-ви клас

Близо 1000 затворника у нас тръгват на училище, 12 от Враца ще са в 1-ви клас За поредна година в местата за лишаване от свобода започва новата учебна година. От 6202 лишени от свобода във всички затвори, 976 са включени в учебната дейност през 2021/2022 г., съобщават от правосъдното министерство. 
Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях, като обучението е от 1-ви до 12-ти клас.
Тази година първокласниците в местата за лишаване от свобода са 62. Най-висок е броят на учениците в София – 272. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 192, в единствения затвор за жени в Сливен – 57, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца – 12.
Учебният процес в местата за лишаване от свобода е съобразен с нормативната уредба на Министерството на правосъдието и МОН и се извършва от квалифицирани педагогически кадри по програми, утвърдени за всички ученици.
Образователната дейност ще протече в съответствие с насоките на МОН за работа в условията на пандемия и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването. В голяма част от училищата са налични интерактивни дъски за обучение, оборудвани са стаи за компютърно обучение, работилници за придобиване на професионална квалификация, налице е богат библиотечен фонд.
15.09.2021, 10:49 часа
869 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha