Пожарната в Монтана отбеляза седмицата по безопасност с демонстрации /снимки/

Пожарната в Монтана отбеляза седмицата по безопасност с демонстрации /снимки/

С дни на отворени врати, демонстрации на противопожарна техника за деца и пожаро-тактическо учение, служителите на РДПБЗН-Монтана отбелязват Седмицата на пожарната безопасност.
Заради противоепидемичните мерки, учението сега бе в Центъра за професионална квалификация. Бяха разиграни действия по спасяване на пострадали при наводнение, ж.п. катастрофа с участие на
автомобил и гасене на пожар в промишлена сграда.
След разузнаване с дрон на район, наводнен след скъсване на язовирна стена, спасителен екип изведе на безопасно място жена и двама мъже блокирани от придошлите води.
Спасен бе пътник от влака и мъж, пострадал от автомобила, предизвикал катастрофа на ж. п. прелез.
„Подготовката на момчетата е супер и мисля, че добре се справихме. Нас ни води тръпката и това да спасим човешки живот, дори и с цената на нашия, заяви Валентин от групата доброволци на МЧК, които участваха в учението.
„Последните 10-ина дни се забелязва увеличаване на произшествията в сравнение с миналата година, тогава са били 1010 до момента са 1238”, каза директорът на ОДПБЗН ком. Венцислав Райков. Заради пандемичната ситуация са спрени два проекта на ОДПБЗН в Монтана. Единият е по ОП ТГС със Сърбия и довършване на учебните полигони, но сроковете все още са неясни, допълни ком. Райков.

15.09.2021, 16:09 часа
1192 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha