Черен уикенд! Коронавирусът уби още една жена от Врачанско

Черен уикенд! Коронавирусът уби още една жена от Врачанско Коронавирусът е взел нова жертва от Врачанско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
Починала е 41-годишна жена от Лиляче, която е била настанена в многопрофилната болница в града под Околчица. 
За последните 24 часа има установени нови 42 заразени с опасната болест, като 7 от тях са хоспитализирани, а останалите се лекуват у дома. В Тубдиспансера са приети за лечение 52-годишна жена от Брусен, 63-годишен мъж от Бутан, врачанин на 72 г., както и мъж на 59 г. от Кунино. В многопрофилната болница в Мездра е хоспитализирана 74-годишна местна жителка, а в лечебното заведение в Бяла Слатина е приета 55-годишна жителка на града. Сред новите заразени, които са постъпили в болница е и невръстно момиченце от Козлодуй, което е настанено в МБАЛ "Свети Иван Рилски".
За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица. В рамките на изминалия ден са изготвени общо 50 нови предписания за карантина.
579 са активните случаи на коронавирус във областта, като 494 от тях са на домашно лечение, а останалите 85 са хоспитализирани. 
 
*Снимката е илюстративна 
18.09.2021, 10:50 часа
2914 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha