Представители на училища от 6 държави посетиха Община Мездра /снимки/

Представители на училища от 6 държави посетиха Община Мездра /снимки/ В рамките на дейностите по Проект „О.Н.Л.А.Й.Н. - Нашата нова учебна иновативна мрежа за образование“ („O.N.L.I.N.E - Our New Learning Innovative Network for Education“), финансиран по програмата на Европейския съюз за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа „Еразъм+“ 2021-2027 г., представители на училища партньори по проекта от 6 държави посетиха Община Мездра, съобщиха от местната администрация.
Те бяха приветствани с „Добре дошли!“ от заместник-кмета Нели Минева, която им пожела успешно сътрудничество. Гостите благодариха за гостоприемството и споделиха, че са впечатлени от България и се чувстват страхотно в Мездра.
Координатор по проекта е Училището по икономика и туризъм от гр. Дарувар, Хърватия, а партньори по него са още: от българска страна - СУ „Иван Вазов“ - Мездра, както и Икономически технически институт „Витале Джордано“ от гр. Бито̀нто, Италия, Институт за средно образованиe „Висенте Еспинел“ от Ма̀лага, Испания (в което са учили световноизвестният художник Пабло Пикасо и носителят на Нобелова награда за медицина, биохимикът Северо Очоа), Училищна група на Франсиско де Холанда от Гимара̀еш, Португалия и Гимназия за обществени науки от гр. Назили, Турция.
Основните цели на проекта са развитие на цифровите умения както на учителите, така и на учениците, повишаване нивото на владеене на чужди езици и на работата в екип на участниците в проекта, подобряване на социалните им умения във време на изолация, стимулиране на тяхната креативност и иновации, критично мислене, подходи за решаване на проблеми и вземане на решения, обмен на добри практики и взаимно обучение и др.
Всеки партньор по проекта е ангажиран да създаде специфични дейности и семинари по темата, за която отговаря: Безопасност в Интернет (за която отговаря СУ „Иван Вазов“), Уеб дизайн и електронна търговия, Обучение с цифрова фотография, Наследство и Дигитално обучение, Видео технологии и Дигитална педагогика: Учене чрез игри.
Крайният продукт ще бъде електронна книга, която ще включва колекция от дидактически материали, използвани по време на проекта, колекция от видеоклипове, съдържащи резултатите от дейностите, колекция от иновативни планове на уроци и т. н.
В рамките на едноседмичния си престой у нас учителите и учениците от училищата партньори ще посетят IT центъра на „Враца софтуер общество“ и ще разгледат някои от най-известните природни и културни забележителности в Северозападна България - Белоградчишките скали, Черепишкия манастир „Успение Богородично“, Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” и др.
 
14.10.2021, 09:49 часа
439 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha