Черна вест! 12-годишно дете от Видин с коронавирус е починало в столична болница

Черна вест! 12-годишно дете от Видин с коронавирус е починало в столична болница Три деца с коронавирус са лекувавни във видинската МБАЛ "Св. Петка" от началото на месеца, заяви директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. 
По нейни думи едно от тях - на 12 години, е починало в столична болница.
COVID отделението във видинската многопрофилна болница МБАЛ "Св. Петка" във Видин е пълно с пациенти, каза още директорът на лечебното заведение. 
Там са настанени 74 души, като 20 са в тежко състояние, тя. Над 70% от болните са развили пневмония.
Заболяването при по-голямата част от тях протича тежко, с прояви на дихателна недостатъчност, а често и с тежко развитие. За съжаление има и починали, каза още д-р Ивета Найденова.
Сред пациентите, настанени в COVID отделението, най-младият е на 28 години, а най-възрастният - на 81 години.
Сред настанените за лечение в COVID отделението преобладават неваксинираните, но има и единични случаи на ваксинирани. При ваксинираните заболяването протича по-леко и се оказва, че ваксинирането има огромно значение за развитието на заболяването като прогноза, каза още д-р Ивета Найденова.
Тя уточни, че здравното заведение има готовност да разкрие допълнително още 10 легла за пациенти с коронавирус. Ако местата в даден момент се окажат недостатъчни, се обмисля вариант да се обособи отделна сграда. Д-р Найденова каза още, че МБАЛ "Св.Петка" има достатъчно сграден фонд, но не достигат лекари и медицински персонал.
По данни от Единния информационен портал към полунощ в област Видин новозаразените с COVID-19 са 80. Видинска област е сред областите в страната, попадащи в тъмночервената зона.
14.10.2021, 10:04 часа
2473 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha