Иззеха хиляди метри текстилен кант и апликации с лога на световни марки ГКПП "Капитан Петко войвода" /снимки/

Иззеха хиляди метри текстилен кант и апликации с лога на световни марки ГКПП "Капитан Петко войвода" /снимки/ Над 4000 метра текстилен кант, 2500 апликации и 1707 дрехи, имитации на световноизвестни марки, задържаха митническите служители на отдел „Митническо разследване и разузнаване“ от ТД Митница Пловдив при проверки в района на ГКПП "Капитан Петко войвода" през последните две седмици.
4093.53 м текстилна лента - кант с логото на Louis Vuitton и Versace и 2500 апликации с лого на търговските марки Valentino, Gucci и OFF WHITE, са открити от митническите служители при проверка на товарен автомобил с полска регистрация в края на месец септември. Шофьорът на камиона - полски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Полша. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която се установяват ролки с текстилна лента - кант с логото на Louis Vuitton и Versace и 2500 апликации с лого на търговските марки Valentino, Gucci и OFF WHITE. С тези материали могат да бъдат брандирани минимум 4500 артикула.
1707 "маркови" текстилни изделия са открити при други две проверки на 6 и 12 октомври в товарни автомобили, с българска регистрация, превозващи стоки от Турция за България. В единия камион са открити 1322 суитчера, клинове, детски комплекти (панталон с блузка) и блузки, носещи знаците предимно на марките OFF WHITE и VERSACE. Част от детските дрехи са щамповани с образите на популярни анимационни герои Мечо пух и Чип&Дейл. При проверката на другия камион са открити 385 спортни екипи и 40 чифта обувки, брандирани със знаци на марките Palm Angels и Nike. 
Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на търговските марки.
14.10.2021, 14:18 часа
581 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha