Ето как да се отървете от луничките по кожата

Ето как да се отървете от луничките по кожата Луничките са едно от най-често срещаните пигментни образувания по кожата след бенките. Луничките се образуват най-често след излагане на слънце. Някои хора са генетично по-предразположени към поява на лунички от други. Някои се и раждат с обилно количество от тези малки пигментни петънца.

Лунички, лимони и пролетно слънце
Луничките са малки кафяви петна по кожата. Могат да бъдат по-тъмни и по-светли в зависимост от индивидуалните особености на кожата. Те представляват натрупвания от мелатонин по кожата, като струпването на тези клетки прави луничките видими.
Луничките не са опасни за кожата и за здравето. Не са болезнени и по никакъв начин не могат да навредят. Появяват се най-вече след излагане на слънце, особено през лятото. Това обаче не е задължително. Генетиката казва най-тежката дума тук.

Каквато и да е причината за появата на луничките, има начин да ги намалим или сведем до минимум. Възможно ли е това и как?
Има няколко начина за изсветляване на луничките, както и за предотвратяване на появата им. Един от най-добрите начини за премахване на луничките е лазерът. За да предприемете тази стъпка е нужно да се посъветвате с дерматолог специалист, който да определи най-добрия и подходящ метод за премахване на луничките според типа кожа.

Как да преглеждаме кожата за съмнителни пигментни петна?
Лазерното премахване на лунички е изпитан и сравнително безопасен метод, който обаче все пак може да предизвика някои странични ефекти, като сърбеж, подуване, зачервяване, лющене на кожата в областта на третирането.
Други методи за премахване на лунички включват натурални съставки, като например лимонов сок. Той има свойството да изсветлява кожата и да прояснява тена.
За да опитате с лимонов сок, масажирайте луничките с 2-3 чаени лъжици прясно изцеден сок от лимон, като оставяте да действа 8-10 минути. Повтаряйте това по няколко пъти на ден.

Поява на петна по кожата – как да ги премахнем?
Друг натурален продукт, който има изсветляващ ефект, е бадемовото масло. То е много богато на витамин А, който е с изявени изсветляващи и проясняващи свойства. Бадемовото масло е богато и на витамин Е, който е мощен антиоксидант, имащ свойството да намалява луничките. Втрийте бадемово масло в кожата и оставете да действа през нощта или за поне един час. След това отмийте само с хладка вода.
 
17.10.2021, 09:29 часа
362 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha