Вокална група от Мездра спечели първо място на престижен фестивал /снимки/

Вокална група от Мездра спечели първо място на престижен фестивал /снимки/ Талантливите певици от ВГ "Детски свят" с ръководител Анета Петкова грабнаха първото място на конкурса "Лей се, песен", проведен в Руския дом в София, научи агенция BulNews.
Вокалната група от Мездра участва за първа година във фестивала, посветен на любовта към руските песни. Тя спечели приза като победи участници от цяла България.
Организатори на фестивала са Дружество „Руски камерен театър”, Младежко обединение „Стремеж”, Руски културно-информационен център и Представителство на Россотрудничество в България. В конкурса участват деца от 5 до 18 год. възраст. Основната цел е да се популяризира руската детска песен сред децата в България и да се създат условия за общуване и съвместни проекти.
Фестивалът е за индивидуално и колективно изпълнение. Вокалната група към ЦПРЛ-Мездра "Детски свят" грабна първото място за колективно изпълнение с песента "Дважды два четыре". Нашите страхотни певици победиха групи от Велико Търново, София, Пловдив, Дупница и други градове на България. Ръководителят на групата Анета Петкова сподели, че е горда с наградата, защото мездренските ангелчета са победили участници от руски клубове, занимаващи се само с руски песни.
17.10.2021, 16:55 часа
896 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha