Ценко Чоков и синът му Мартин искат връщане на делото

Ценко Чоков и синът му Мартин искат връщане на делото Ценко Чоков и синът му Мартин искат делото срещу тях да бъде върнато за ново разглеждане. Те обжалват присъдите си от Административния специализиран съд и искат наказанията им да бъдат отменени.
Делото срещу Ценко Чоков и малкия му син Мартин вече е във Върховния касационен съд, който предстои във вторник да го гледа по същество.
Местни твърдят, че бившият селски първенец е казал пред свой привърженик, че няма да влезе в затвора. Думите му били чути от доста хора, чакащи на автобусна спирка в Галиче.
Припомняме, че Чоков беше задържан през 2016 г., а делото срещу него, сина му Мартин и още шестима започна в специализирания съд през 2017 г. Срещу бившия кмет бяха повдигнати пет обвинения, включително и че е лидер на престъпна група. В досъдебната фаза прокуратурата беше събрала 38 тома доказателства.
През 2018 г. специализираният съд реши, че Ценко Чоков е виновен по обвиненията отвличане, причиняване на средна телесна повреда и палеж, но е невинен за лихварство и ръководене на престъпна група. Той получи четири години и шест месеца затвор.
Синът беше наказан с 4 години за лихварство, побой и закана за убийство.
През април тази година апелативният спецсъд увеличи присъдите - 5 години затвор за бащата и 7 години затвор за по-малкия му син. Според адвоката на екскмета Иво Найденов в Галиче се разпространяват клюки за Чоков, които нямали нищо общо с действителността.
18.10.2021, 14:59 часа
1832 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha