Провериха 112 товарни автомобила и 16 автобуса в Монтанско

Провериха 112 товарни автомобила и 16 автобуса в Монтанско

112 товарни автомобила и 16 автобуса са проверени в област Монтана по време на спецакция.
Специализираната полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите е реализирана по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. Засилените проверки са извършени в дните от 11 до 17 октомври на територията на всички страни-членки в цяла Европа.
Екипи на МВР съвместно с колегите им от Регионална дирекция „Автомобилна администрация” са извършили проверки на 112 товарни автомобила и 16 автобуса в област Монтана.
При контрола на товарните автомобили са установени 19 нарушения – 5 нарушения на скоростните режими, 4 нарушения за нередовни документи на водачите, 2 за нередовни документи на превозното средство и 8 други нарушения. При извършения контрол над автобусите са установени 3 нарушения, две от които за неизползване на обезопасителни колани.
В календара на Roadpol са предвидени 4 пъти в годината операции за контрол на товарните автомобили и автобусите – във всеки един от сезоните. Причината за това са сериозните щети, които настъпват след пътни инциденти с участието на подобен тип превозни средства.

19.10.2021, 15:18 часа
1159 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha